Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

20 jaar Volkswagen California: Vaak gekopieërd, nooit geëvenaard

27 december 2023 / Algemeen
vwcampercentrum california vaak gekopieerd

Sinds 2003 ontwerpt en produceert Volkswagen de California volledig in eigen beheer in Hannover. Vanaf het eerste ontwerp worden de hoogste eisen aan veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit en comfort gesteld. In de productie houdt Volkswagen de kwaliteitscontrole volledig in eigen hand. Met meer dan 200.000 geproduceerde exemplaren is Volkswagen wereldwijd marktleider in het segment van compacte campers. Dat is geen toeval. In dit blog verklaren we het internationale succes van de Volkswagen California en belichten we belangrijke voordelen op gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Zeker ook ten opzichte van ‘omgebouwde’ Volkswagen campers. 

De Volkswagen Multivan als basis 

De Volkswagen California is gebaseerd op de Volkswagen Multivan, niet op de Volkswagen Transporter. Een bewuste keuze, want de Multivan is veel luxueuzer, beter geïsoleerd en heeft een extra sterke, verstevigde bodemplaat. Belangrijk, want dit compenseert de stijfheid die verloren gaat met het uitsnijden van het dak. Volkswagen plaatst bovendien in het uitgesneden dak een zelf ontwikkeld frame, met aluminium voorspoiler (niet van kunststof) die een stijve carrosserie en daarmee een veilige en betrouwbare wegligging garandeert. Ook als de California zwaar beladen is. De verstevigde bodemplaat van de Multivan is bovendien berekend op het gewicht van de gemonteerde interieurdelen van de California. 

Let op bij ombouwcampers

Ombouwcampers zijn vrijwel altijd gebaseerd op de Volkswagen Transporter. Camperbouwers krijgen een Volkswagen Transporter aangeleverd en bouwen deze dan om tot camper. Het is vaak de sfeer van het interieur die kopers verleidt tot aankoop. Maar let vooral ook op veiligheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en daarmee op restwaarde. Een eigen sfeer kunt u met accessoires in elke camper creëren. 

Corrosie voorkomen

In de productie van de Volkswagen California worden gaten en aan/doorvoeren door Volkswagen eerst gestanst en daarna grondig gelakt. Dat voorkomt het ontstaan van corrosie en maakt dus een uitgebreide carrosseriegarantie mogelijk.

Lichtgewicht materialen

De interieurunits van de Volkswagen California passen op de millimeter, en hebben een hoge afwerkingsgraad. Het lichtgewicht en toch zeer solide materiaal is ontwikkeld in de ruimtevaartindustrie. Het plaatmateriaal hoeft daardoor niet dik te zijn en dat bespaart weer ruimte. In een compacte camper telt immers elke centimeter.  Weersomstandigheden hebben geen invloed op het materiaal en ook na lange tijd ziet het er nog als nieuw uit. Let ook op de fraai weggewerkte lichtgewicht stoeltjes en tafel. Belangrijk ook: in de Volkswagen California rammelt en resoneert er niets. 

Interieurschade altijd te repareren

Interieurdelen van de Volkswagen California zijn vervangbaar. Bijvoorbeeld als deze bij een aanrijding zijn beschadigd.  

Lichtgewicht is veiliger en zuiniger 

Bij de ontwikkeling van de Volkswagen California is zoveel mogelijk gewicht bespaard, zonder dat dit ten koste ging van de veiligheid, degelijkheid en betrouwbaarheid.  Minder gewicht betekent een betere wegligging in bochten, een kortere remweg en gemakkelijker manoeuvreren. Maar ook betere prestaties en een lager brandstofverbruik/uitstoot. Let daarop bij aanschaf van een camper. 

Best in class crashveiligheid 

Volkswagen accepteert geen enkel compromis op gebied van (crash)veiligheid en heeft dat via vele crashtests gezekerd. Daarin is de California echt ongeëvenaard. Los van de belangrijke carrosserie- en bodemverstevigingen zijn alle interieurdelen verankerd, zodat deze bij een zware aanrijding geen eigen leven kunnen gaan leiden. De installaties van gas en elektra voldoen aan de hoogste veiligheidsvoorschriften.  

Gebruiksgemak 

Alles in de California is ontwikkeld om intuïtief te kunnen gebruiken. In korte tijd weet u hoe alles werkt. Ook de bediening van alle interieurdelen is eenvoudig.

Dubbel glas woondeel

In vrijwel elke Volkswagen California is het woondeel voorzien van dubbel glas. Dat heeft grote isolatievoordelen en voorkomt condens. Tot camper omgebouwde Volkswagen Transporters hebben vrijwel altijd enkel glas.  

Elektrisch bediend hefdak

De Volkswagen California Ocean is voorzien van een comfortabel elektrisch hydraulisch bedienbaar hefdak. Dat is een stuk comfortabeler dan met de hand bedienen. 

Hoogte onder twee meter

De Volkswagen California is met ingeklapt hefdak nog geen twee meter hoog. Heel praktisch, want daarmee komt de California in vrijwel alle parkeergarages. 

Comfortabel slapen 

Het bovenbed (120 bij 200 cm) van de Volkswagen California is best in class, met matras op comfortabele en ventilerende Froli-schotels of lattenbodem. Ook het onderbed is comfortabel, en heeft een breedte van 115 en lengte van 200 cm. Zo kunnen vier personen overnachten in de California.  

Slimme ruimtebesparende oplossingen

Het slanke plaatwerk van de interieurdelen bespaart ruimte. De slimme vliegtuigkast achterin is inmiddels iconisch voor de California. Ook het onderbrengen van de gasfles in de watertank is een slimme en ruimtebesparende oplossing waarmee de gastank bovendien crashbestendig is gezekerd. De grote opberglade in de bank biedt extra opbergruimte. Ook op dit vlak zet de California de norm. 

Internationaal servicenet

Wie op pad gaat in een Volkswagen California, kan bij pech overal geholpen worden. Er zijn wereldwijd Volkswagen-dealers die uw camper kennen en u  kunnen helpen. Bij een ombouwcamper is dat vaak niet het geval, zeker als het gaat om problemen in het woondeel van de camper. 

Beste garanties

Bezitters van een bij het Volkswagen Campercentrum gekochte Volkswagen California kunnen rekenen op betrouwbare fabrieksgaranties, op zowel de techniek als op het woongedeelte. Deze worden door ons direct met de fabriek afgehandeld. Bij ombouwcampers zullen eigenaren bij interieurproblemen en eventuele gevolgschade voor de techniek bij de camperbouwer verhaal moeten halen. 

4+4 gratis onderhoud en garantie

Op elke nieuw gekochte Volkswagen California wordt uitsluitend bij het Volkswagen Campercentrum 4 jaar gratis onderhoud en 4 jaar gratis garantie verleend. Dit aanbod is uniek in de markt.

Restwaarde: best in class

Het origineel behoudt altijd de beste waarde. Dat geldt ook voor de Volkswagen California 6.1. Onlangs werd dat weer bevestigd in een Engels onderzoek.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!