Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort

Camperreis naar IJsland

Onze georganiseerde camperreis in IJsland begint in Hirtshals en leidt ons via een boottocht naar Seyðisfjörður, waar we koers zetten naar Reykjahlíð en het indrukwekkende Mývatn-meer. We ontdekken diverse natuurwonderen zoals de Dettifoss waterval, de geothermische baden van Mývatn en de vulkaan op Snæfellsjökull.
In Reykjavik verkennen we de moderne stad en kunt u genieten van de warmwaterbron Blue Lagoon. De reis omvat ook bezoeken aan Thingvellir, de actieve geiser Strokkur en het ijsmeer van Jökulsárlón.

Route overzicht

Hirtshals - Tórshavn - Seydisfjördur - Reykjahlid - Myvatn - Husavik - Akureyri - Varmahlid - Stykkisholmur - Arnarstapi - Borgarnes - Reykjavik - Thingvellir N.P. - Geysir - Hella - Vik - Skaftafell N.P. - Höfn - Egilsstadir - Seydisfjördur - Tórshavn - Hirtshals

Datum
Maandag 10 juni tot en met dinsdag 2 juli 2024
Prijs
€ 3.895 p.p. o.b.v. 2 pers. en 1 VW California o.g.
Camperreis IJsland

De reis van A tot Z geregeld

23-daagse IJslandreis. 

Hoe lang: +/- 3000 km in IJsland

Start en einde: Hirtshals, Denemarken. (Amersfoort – Hirtshals: 925 km)
Prijs: € 3.895 p.p. o.b.v. 2 pers. en 1 VW California o.g.
(lengte 5 meter, hoogte max. 2,5 m)
Toeslag alleenreizenden: € 2.095,00
Toeslag 2-pers. buitenhut: € 250,00
(Beschikbaarheid onder voorbehoud rederij)

 • Extra lengte 5 m> (bij hoogte vanaf 1.91 m – 2.50 m): € 552 p/m
 • Extra hoogte 2.5 m tot max. 3.50 m: € 726 
 • Extra lengte 5 m> (bij hoogte 2.51 m – 3.50 m): € 736 p/m
  (Prijswijzigingen rederij uitdrukkelijk voorbehouden)
 • Meerprijs huisdier: niet mogelijk op deze reis

Belangrijke informatie:

Een reis met Camper Centrum Nederland is een geweldige ervaring. Wij proberen het “anders te doen” dan de rest. Wij vinden het belangrijk u goed te informeren over de reis die u met ons wilt maken. Daarom geven wij u hieronder nogmaals belangrijke informatie omtrent deze reis naar IJsland en de Faeröer eilanden: 

Deze reis wordt als inspannend ervaren! Een goede conditie van zowel deelnemer als camper is noodzakelijk. Wij rijden deze reis voornamelijk over de geasfalteerde ringweg 1. Toch ontkomen wij er niet aan af en toe onverharde wegen te moeten rijden. Echter, speciale aanpassingen voor uw camper zijn niet noodzakelijk. Huisdieren zijn niet toegestaan. Het meenemen van fietsen is in het verleden niet zinvol gebleken. Campings op IJsland zijn in de zomer vol waarbij het sanitair vaak te wensen overlaat en niet te vergelijken is met de Nederlandse standaard. Op al onze reizen zijn onze reisvoorwaarden van toepassing. U vindt deze reisvoorwaarden op onze website en kunnen op verzoek in geprinte versie worden toegestuurd.

Inclusief

 • Uitgebreide welkomstborrel in Hirtshals (DK)
 • Begeleiding, hulp en ondersteuning bij autopech of ziekte 24/7
 • Updates per mail ter voorbereiding van uw reis
 • Overtocht inclusief kajuit (binnenhut)
 • Alle camping overnachtingen volgens programma
 • Douchemunten (indien van toepassing)
 • Walvisexcursie op Groenlandzee
 • Entree walvismuseum
 • Entree Myvátn Nature Bath
 • Citytour Reykjavik (hop on-hop off bus)
 • 4×4 Bus excursie incl. entree warme bronnen van
  Nationaal Park Landmannalaugar en lokale gids
 • Gezamenlijke wandeling N.P. Landmannalaugar (facultatief)
 • Bezoek en 2 overnachtingen in Nationaal Park Skaftafell
 • Zeer uitgebreid afscheidsdiner
 • Gezamenlijke barbecue 
 • Uitgebreid en gedetailleerd roadbook 
 • gelamineerde wegenkaart van IJsland 
 • Gezamenlijke natuurwandeling op de Faeröer eilanden (facultatief)
 • Bezoek en overnachting bij lokale bierbrouwerij nabij Torshavn – Faeröer (facultatief)

Tot in de puntjes

De reisomschrijving

Eerste week
Tweede week
Derde week

Onze georganiseerde camperreis begint zoals elk jaar in de Deense havenstad Hirtshals. Op maandag ontmoet u de overige deelnemers en reisbegeleiding en kunt u tijdens de uitgebreide welkomstborrel nader kennis maken met elkaar. De volgende morgen rijden we met onze camper de boot op voor een twee daagse reis op zee. Tijdens de comfortabele boottocht overnacht u in een mooie kajuit met eigen toilet en douche en aan boord zijn allerhande voorzieningen aanwezig om de overtocht zo aangenaam mogelijk te maken. Een bioscoop, diverse restaurants, koffiebars en natuurlijk de mogelijkheid om duty free inkopen te doen.

’s Ochtends om half negen komen we aan in de IJslandse havenstad Seyðisfjörður en zullen wij direct koers zetten richting Reykjahlið. Uiteraard rijdt u ook deze reis met Camper Centrum Nederland aan de hand van een uitgebreid roadbook. U rijdt dus geheel zelfstandig en het is niet nodig om in colonne te rijden. In Reykjahlið slapen we nabij het indrukwekkende Myvatn meer, welke in 1974 is uitgeroepen tot Nationaal Natuurreservaat. Ook kunt u vanuit deze plaats de Selfoss en de nabij gelegen Dettifoss waterval bezichtigen. Deze waterval is met zijn 44 meter niet de hoogste, maar wel de krachtigste waterval van geheel Europa.

Tijdens onze eerste rustdag van de reis staat een gezamenlijk bezoek aan de natuurlijke warmwater bronnen van Myvatn op ’t program. Dit complex van geothermische baden is een mooier en veel minder toeristisch alternatief voor de Blue Lagoon in Reykjavik. Vanuit Reykjahlið rijdt u na deze rustdag via wegnummer 87 naar Husavik; deze leuke en gemoedelijke plaats met een prachtig walvismuseum is een bezoek zeker waard en een bezoek aan dit museum met 2 verdiepingen maakt dan ook deel uit van het reisprogramma.In dezelfde plaats zullen wij ook aan boord gaan van een kleine boot waarna wij op zoek gaan naar bultruggen en blauwvinwalvissen. We gaan walvissen spotten! Het is een spectaculair gezicht om deze mastodonten van zó dichtbij te aanschouwen.

Vanuit het noordelijk gelegen Husavik rijden we deze dag naar onze eindbestemming Akureyri. De gratis te bezoeken botanische tuin hier is prachtig en ook de keurig aangelegde en onderhouden tuinen van de bewoners springen hier in het oog. Vanuit Akureyri leidt wegnummer 82 ons via de plaats Dalvik naar het gemoedelijke Hvammstangi waarbij wij ´s avonds een gezamenlijke barbecue zullen houden met het beste lamsvlees dat u ooit heeft geproefd. Gegarandeerd! Vanaf hier rijden we op ons gemak naar de havenplaats Stykkisholmur van waaruit het schiereiland Snaefellsnes goed te bezoeken valt.

Reykjavik bereiken wij via de plaats Borgarnes waar wij overnachten aan het water. Onderweg hier naar toe heeft u voldoende tijd om zelfstandig een prachtige wandeling te maken door het Nationaal Park Snæfellsjökull. Hier heeft u ook gelegenheid om af te dalen in een vulkaan en zodoende een kijkje te nemen van binnenuit.  Neemt u deze reis wel een storm paraplu en een warme jas mee, want in IJsland kan het behoorlijk hard waaien en veel warmer dan een graad of 13 wordt het doorgaans ook niet. Alhoewel, tijdens onze reis in 2021 hebben we met 20 graden heerlijk in de zon op het terras gezeten! In het park van Snæfellsjökull ligt de 1446 meter hoge vulkaan met dezelfde naam. Deze ligt er sinds de laatste uitbarsting in 1219 rustig bij en is bedekt met eeuwige sneeuw. We slapen op een eenvoudige camperplaats zonder douche, maar het uitzicht over de lagune is onvergetelijk.

Reykjavik is de meest westelijke hoofdstad van Europa en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel is het ook ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Toen Ingólfur Arnarson, de ontdekker van IJsland in 877 de zuidkust van IJsland naderde, zag hij slechts stoom afkomstig van de warmwaterbronnen in de baai. De naam Reykjavik betekent dan ook letterlijk “baai van rook”. Dat deze plaats zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een moderne stad, blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld de grote winkelstraat een verwarmde asfaltweg heeft zodat deze tijdens de winterdagen ook sneeuw- en ijsvrij blijft. In Reykjavik blijven we 2 nachten, zodat we overdag tijd hebben om deze stad op eigen gelegenheid te ontdekken. De camping ligt op een half uurtje lopen van de binnenstad. U kunt ook tot rust komen en zwemmen in het naast de camping gelegen verwarmde zwembad, of u gaat op bezoek bij de Blue Lagoon. Deze beroemde warmwaterbron is feitelijk afkomstig van de naastgelegen geothermische energiecentrale Svartsengi; ofwel zwarte weide, vanwege de lavavelden. Het mineraalrijke water van de centrale komt met 475 liter per seconde van een diepte van 1800 meter omhoog en heeft dan een temperatuur van ongeveer 90°C.

Uiteindelijk heeft het heilzame water een temperatuur van ongeveer 39 graden. Heerlijk dus om een ontspannen dagje van te genieten! En die ontspanning heeft u waarschijnlijk ook nodig om uzelf op te laden voor de inspannende dag naar Nationaal Park Landmannalaugar, een paar dagen later. Dit park staat bekend om zijn bontgekleurde rhyolietbergen, waar wij bij goed weer een schitterende wandelingen maken. Slechts 4×4 voertuigen kunnen dit park bereiken. Daarom laten we de campers veilig achter op de campsite en gaan wij per 4×4 bus hier naartoe.

Net als onze andere reizen is ook bij deze reis ons programma weer goed gevuld. Dat blijkt ook als wij onze weg vervolgen naar het Nationaal Park Thingvellir, onderdeel van het UNESCO wereld erfgoed. Samen met Skaftafell en Snæfellsnes één van de drie Nationale Parken van IJsland. Thingvellir ligt in het hart van de mid-atlantische rug; een scheidingslijn vanaf de Noordpool tot aan Antarctica. Deze scheidingslijn van tektonische platen ligt voornamelijk onder water, maar als enige plaats ter wereld liggen in Thingvellir deze platen bóven de grond. Jaarlijks schuiven deze platen ongeveer een centimeter uit elkaar waardoor diepe kloven gevuld met koud en helder water worden gevoed vanuit ondergrondse waterbronnen. Vanuit Reykjavik is het slechts een uurtje rijden hier naar toe.

Niet alleen de actieve geiser Strokkur – en de minder actieve Geysir- kunt u onderweg bewonderen, maar ook de prachtige waterval Gullfoss. Vanuit Hella is het een klein stukje rijden naar de zwarte stranden van Vik. Zegt de naam Eyjafjallajökull u nog iets? Waarschijnlijk wel, want het was de vulkaan die in 2010 uitbarstte en zorgde dat het vliegverkeer over de halve wereld werd platgelegd. Bij helder weer ziet u hem liggen als u richting Vik rijdt. Het plaatsje Vík ligt aan een gitzwart strand met hoge zwarte basaltzuilen. Ook ziet u hier van dichtbij de bekende droevig kijkende papegaaiduikers. In Nationaal Park Skaftafell slapen wij 2 nachten op een mooie camping aan de ingang van het park. Een prima uitvalsbasis om waterval Svartifoss te bezichtigen. Deze mooie waterval is namelijk omgeven door zwarte basaltkolommen, vandaar zijn naam: zwarte waterval.
Vanuit dit park is het ook een eenvoudige wandeling van een half uur naar de nabijgelegen gletsjers. En ondanks dat deze gletsjers zich ieder jaar verder terugtrekken blijft het indrukwekkend om dit natuurgeweld van zó dichtbij te kunnen bewonderen. Voor de fotografen onder ons is een fotostop de volgende dag bij de lagune Jökulsárlón een must! Jökulsárlón is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland en de unieke setting is werkelijk perfect voor het maken van de perfecte foto! 

Het laatste gedeelte van de reis op IJsland ligt voor de boeg als we langs de kustweg en door de bergen via Egilsstaðir naar de haven van Seyðisfjörður rijden. Hier begonnen we onze tocht en in dezelfde plaats rijden wij onze California’s weer op de boot. Maar onze reis is zeker nog niet ten einde. Op ons wacht het vervolg op de prachtige en relatief onbekende Faeröer eilanden. Op de terugweg richting Denemarken meert de boot vanuit IJsland voor ons aan in Tórshavn; de hoofdstad van deze archipel. Hier verblijven wij nog drie volle dagen voordat u het laatste traject ingaat richting het vasteland van Europa. Tijdens ons verblijf op de Faeröer eilanden heeft u alle gelegenheid om zelfstandig op pad te gaan en het land op eigen houtje te ontdekken. We verblijven op onze vaste standplaats in Torshavn. Voor de vrijdag staat er een facultatief bezoek aan een lokale bierbrouwerij op het programma. Het bijzondere van deze excursie is, is dat ons de mogelijkheid wordt geboden om te blijven slapen op het terrein van de brouwerij! De eigenaar vertelt in geuren en kleuren over zijn passie en wij mogen alle speciale biersoorten proberen die wij tijdens ons bezoek tegenkomen.

Maar dan ook echt allemaal! Elk jaar blijkt deze excursie weer een daverend succes. Ook de wandeling door de bergen die voor de volgende dag gepland staat mag u eigenlijk niet missen.  Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur en brengt ons uiteindelijk naar het plaatsje Kirkjubøur: met zijn 80 inwoners is het niet groot, maar het heeft wel het oudste houten – en bewoonde- huis ter wereld! En uiteraard heeft ook dit huisje nog een dak begroeid met gras. Eenmaal op de veerboot richting Denemarken geniet u opnieuw van uw eigen kajuit zodat u in alle rust de indrukken van deze fantastische camperreis kunt verwerken. Reken er maar op dat u vele SD kaartjes zult volschieten met prachtige foto’s en u de indrukwekkende landschappen van IJsland en de Faeröer eilanden niet snel zult vergeten. Dinsdag komt u aan in het Deense Hirtshals en eindigt deze bijzondere camperreis.

Wilt u mee naar het onvergetelijke IJsland en zeker zijn van een plaatsje aan boord? Schrijft u zich dan snel in, want aan boord is slechts beperkt plaats.  

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!