Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort

Elfstedentocht Camperreis

De "California Camper Elfstedentocht" is een vijfdaagse tocht georganiseerd door Campercentrum Nederland, waarbij deelnemers met campers langs alle elf steden van de Elfstedentocht route reizen. De reis omvat historische locaties, culturele bezienswaardigheden, en lokale attracties, inclusief een bezoek aan het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

Route overzicht

Leeuwarden - Dokkum - Harlingen - Franeker - Bolsward - Hindeloopen - Stavoren - Workum - Sloten - IJlst - Sneek

Datum
Woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2024
Prijs
299,00 euro p.p. o.b.v 2 personen en 1 camper
(Meerprijs alleenreizende: 159 euro)

Algemene informatie:

Deze California Elfstedentocht is nieuw in ons reisprogramma. Het kan daarom voorkomen dat er tijdens de reis veranderingen en/of aanpassingen moeten worden gedaan. Met uitzondering van Leeuwarden overnachten we op campings met sanitaire voorzieningen. Stroom is in de reissom inbegrepen maar kan niet worden gegarandeerd. Huisdieren kunnen mee op reis, maar mogen niet altijd mee naar binnen. Ongeveer 4 weken voor vertrek wordt de exacte datum bekend gemaakt. Inschrijven kan vanaf nu en verplicht u nog tot niks. Pas als de exacte datum bekend is, ontvangt u de factuur en na betaling is de boeking definitief.

Tot in de puntjes

De reisomschrijving

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5

Wij beginnen met een uitgebreide stadswandeling met een lokale gids in Leeuwarden. Over bekende en minder bekende bezienswaardigheden van de stad krijgen we uitgebreid tekst en uitleg en als u wilt kunt u ’s avonds genieten van de gezellige warmte en een heerlijk diner waarbij u de andere rijders beter leert kennen.

Uiteraard ontvangt u aan het einde van deze eerste dag ook uw eerste stempel op de Campercentrum stempelkaart. Bewaar deze stempelkaart goed, want net als bij de schaats Elfstedentocht is dit nu ook het bewijs van deelname per California.

Op de tweede dag rijden we eerst naar Dokkum, de meest noordelijke stad deze reis. Hier kunt u op zoek naar de restanten van Bonifatius. De beste man kwam hier in het jaar 754 op een minder fijne manier aan zijn leven, ook al was hij inmiddels al minstens 80. In de Bonifatiuskapel zijn nog vele herinneringen levend gehouden aan deze bekende missionaris en priester. Neem vanuit Dokkum ook wat speciaal biertjes mee voor vanavond. Dokkum kent namelijk diverse lokale bierbrouwerijen waar ze heerlijke bijzondere biersoorten brouwen. Houdt u niet van bier? Zet dan gelijk koers naar de bekende Wilhelmina pepermunt fabriek. Ook in Dokkum. De frisheid past vast goed bij het winterweer!

De uitgezette route leidt u via het alom bekende Sexbierum naar Harlingen. Op steenworp afstand van het strand vindt u hier de stenen man. Het is een monumentale grenspaal die in 1576 werd geplaatst om het midden van de `Vijfdeelen Zeedijken` te markeren. Uitgewaaid aan zee? Dan zetten we koers naar onze eindbestemming van deze dag. In Franeker overnachten we op een fraai recreatiepark. Dit park is het hele jaar geopend en is van alle Programma Elfstedentocht 2024 Wijzigingen voorbehouden gemakken voorzien. Er is een restaurant om te reserveren of om eten af te halen, er is een verwarmd zwembad en wellicht kunnen we hier gezamenlijk een gezellige avond bowlen.

Bolsward, Hindeloopen, Stavoren en Workum. Ook deze 4 plaatsen staan nog op het volle programma van vandaag. Dat betekent een aardig stuk klunen. Of in ons geval; gas geven! Heeft u ooit geweten dat Bolsward heel vroeger bekend stond als bedevaartsoort? Hindeloopen staat vooral bekend om zijn pittoreske plaatjes en de klederdracht van weleer. Er zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden waar u ’s middags kunt lunchen of gewoon binnen kunt stappen voor een warme kop koffie. In Stavoren is een foto bij het vrouwtje van Stavoren en de vis in de vijver eigenlijk een “must-do”.

Gelukkig zijn er tijdens onze Elfstedentocht diverse Park and Walk parkeerplaatsen waarbij u uw camper makkelijk en kosteloos kunt parkeren en binnen een paar minuten naar de bezienswaardigheden van deze plaatsen loopt. Workum kreeg al stadsrechten in 1399. En wijlen kunstenaar Jopie Huisman is wellicht de bekendste persoon die hier heeft gewoond. Een bezoek aan het Jopie Huisman museum mag dan ook niet ontbreken deze reis.

Sneek is de laatste stad die wij aandoen tijdens onze camper Elfstedentocht. Maar niet voordat de uitgezette route ons leidt langs de steden Sloten en IJlst. Deze minder bekende plaatsen zijn de moeite van het bekijken absoluut waard, dus sla ze zeker niet over.
Sneek kent een overzichtelijk en zeer gezellig centrum waarbij de bezienswaardigheden zoals de watertoren en de waterpoort op loopafstand bereikbaar zijn. ’s Middags staat een bezoek aan destilleerderij Weduwe Joustra gepland. Tijdens deze gezamenlijke excursie krijgen we een uitgebreide uitleg van het ontstaan en zien we ook de productieruimte van dichtbij. Uiteraard mag ook een proeverij van dit “Friese vuurwater” niet ontbreken en kunnen we de afgelopen dagen nogmaals de revue laten passeren. U ontvangt de laatste stempel op uw stempelkaart en als bewijs van deelname krijgt ieder team het originele VW campercentrum Elfstedenkruisje!

Ook dit jaar staat er voor ’s avonds nog een gezellig samenzijn met uitgebreid diner op het program in het gezellige centrum van Sneek. Onze camping ligt redelijk op loopafstand dus na afloop kunnen we op ons gemak klunend weer terug…

Op de vijfde en laatste dag van onze California Elfstedentocht nemen we ’s ochtends afscheid van elkaar en kan eenieder de tocht naar huis aanvaarden. Met een voldaan gevoel én een bijzonder California Elfstedentocht kruisje rijker!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!