Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort

Camperreis naar Sicilië

Een veelzijdiger eiland is er in Europa bijna niet. En daarom is Sicilië zo’n populaire bestemming in Italië. In deze autonome regio van Italië is van alles te doen, te beleven en te ervaren. Ongestoord genieten van zon, Middellandse zee en strand. Maar tijdens onze rondreis komen wij ook veel te weten over de verschillende beschavingen die het eiland heeft gekend.

Route overzicht
Route nog niet bekend.
Datum
Datum nog niet bekend.
Prijs
Prijs nog niet bekend.

De reis van A tot Z geregeld

Inclusief

 • Uitgebreide welkomstborrel in Genua
 • Begeleiding, hulp en ondersteuning bij autopech of ziekte 24/7
 • Updates per mail ter voorbereiding van uw reis
 • 3x Overtocht voor 2 personen en 1 VW California inclusief nachtboot op de terugreis
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Streetfood tour Palermo
 • Bezoek aan Monreale
 • Bootexcursie Stromboli
 • Excursie per Jeep naar vulkaan Mount Etna
 • Bezoek aan de oudheidkundige stad Syracuse
 • Twee keer uitgebreid diner incl. wijn
 • Twee keer uitgebreide lunch incl. wijn
 • Uitgebreid en gedetailleerd roadbook
 • Michelin wegenkaart van Sicilië

Tot in de puntjes

De reisomschrijving

Eerste week
Tweede week
Derde week

We beginnen onze rondreis in het Italiaanse Genua. Hier, op een kleine camping in de stad ontmoeten de deelnemers elkaar tijdens een uitgebreide welkomstborrel waarna wij de volgende dag met de boot de oversteek naar Sicilië zullen maken. Na een nachtje slapen op de boot arriveren wij in Palermo: de hoofdstad van Sicilië. Palermo zullen wij grotendeels te voet ontdekken; een gemiddelde conditie is dan ook vereist. Het verkennen van deze stad combineren wij met een zogenaamde “streetfood tour”. Al wandelend door de nauwe straatjes laat een lokale gids ons niet alleen de oude geheimen van de stad zien, maar geeft hij ons ook letterlijk en figuurlijk een kijkje in de lokale keuken van zijn geboorteland. Ook bezoeken wij met een lokale taxi het wereldberoemde Monreale met zijn dom, zo’n acht kilometer verwijderd van onze camping. Deze kathedraal van Monreale is niet alleen bijzonder door zijn prachtige mozaïeken uit de 12e en 13e eeuw, maar ook door de mix van zowel Normandische- als Arabische elementen. Niet ver verwijderd van Palermo ligt de plaats Cefalu. Dit is de plaats van waaruit we een excursie naar de twee bekendste Eolische eilanden zullen maken. Per boot gaan we naar het kleinste eilandje Panarea en na de lunch varen we verder naar het eiland Stromboli, om in de avonduren de activiteiten van de gelijknamige vulkaan van dichtbij te aanschouwen. Een volle, maar zeer indrukwekkende dag!

Taormina is onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Catania en onze gezamenlijke excursie naar Mount Etna. Niet alleen zullen wij uitgebreid wandelen op de Etna, maar we zullen tijdens de uitgebreide lunch ook verschillende soorten wijn ontdekken welke worden verbouwd op de vruchtbare grond van deze bekende vulkaan. Op de terugweg naar onze campsite zullen we een tussenstop maken om honing te proeven. En niet zomaar honing, maar honing gemaakt met de meest uiteenlopende smaken: appel, pistache, munt, koffie… Je kunt het zo gek niet bedenken. Ook voor de overnachtingen hebben we weer een mooie camping aan het strand gereserveerd, waarbij het restaurant niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel goed is. We zitten al redelijk in het zuiden van Sicilië als we de plaats Syracuse aandoen. Syracuse is een plaats die onmogelijk kan worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Sicilië. In de achtste eeuw voor Christus werd deze stad gesticht door de Grieken: het indrukwekkende Griekse theater herinnert nog aan deze periode. Tijdens een excursie per Hop on Hop off bus ontdekken we meer van deze stad en sluiten ons bezoek af met een boottocht langs de kliffen van deze toeristische “must see place”. Een taxi brengt ons aan het einde van de dag weer terug naar de camping.

Punta Bracetto is bekend om zijn heerlijke stranden. En na een overdosis cultuur en historie in de voorgaande plaatsen is het heerlijk om hier in de najaarszon op te laden voor de resterende week van onze rondreis. Met ons eigen privéstrand met warm zeewater en hoge golven hebben wij de mooiste camping van deze plaats gereserveerd. Het nabijgelegen Agrigento is rijk aan oudheidkundige gebouwen. De tempel van Concordia is niet te missen als je deze plaats binnenrijdt! Bovenop de berg, waar wij de volgende dag gezamenlijk naar toe zullen gaan. Ook nu kan de cultuurliefhebber zijn hart weer ophalen. En voor degene die genoeg stenen heeft gezien: de koffie en Gelato ijsjes die men hier serveert zijn overheerlijk. Onderweg naar onze volgende bestemming kunt u, via mozaïekplaatsen Ragusa en Modica, het dorp Corleone aandoen. Inderdaad, de plaats van de gelijknamige Maffia familie. Overigens is er hier weinig dat herinnert aan de film The Godfather. Daarvoor kunt u beter andere plaatsen bezoeken welke uw reisbegeleider graag adviseert. Marsala is genoemd naar zijn wijnen. Of beter gezegd: de bekende Marsala wijnen zijn afkomstig uit deze omgeving! Van dichtbij zien we hoe deze wijn volgens het Solera-vat principe, bekend van de sherry, wordt geproduceerd. Ook zullen we een wine estate bezoeken welke nét buiten de regio ligt en daarom officieel geen Marsala mag heten. Compleet met lokale lekkernijen zullen wij de onderlinge verschillen van deze wijnen ontdekken. Een ware ontdekkingsreis voor onze smaakpapillen. Overigens, de schilderachtige zoutvlaktes in Marsala geven bij de ondergaande zon werkelijk een ongelooflijk romantisch aanzicht. Zittend aan het water, met een diep-paarse lucht en koperen bal aan de horizon, nippend aan uw Marsala zou kunstenaar Bob Ross niet uitgeschilderd raken. Mooier wordt het niet deze reis! In de badplaats San Vito Lo Capo proosten we op het einde van de reis tijdens een gezellig afscheidsdiner. Maar niet voordat u onderweg eerst naar Erice bent gereden. Of wat nog leuker is: u rijdt naar Trapani en gaat met de kabelbaan naar Erice. Dit toeristische maar bijzonder leuke plaatsje is een bezoek méér dan waard. En het ritje in de kabelbaan biedt ook nogeens fenomenale uitzichten! Op dag 21 rijdt u zelfstandig naar Messina, zo’n 300 kilometer richting het Oosten. Ook Sicilië kent comfortabele snelwegen, dus deze afstand is prima in een halve dag te doen. Vanuit deze plaats gaat elke 20 minuten een veerboot naar Italië, alwaar de reis officieel eindigt. Vanuit hier kunt u op eigen gelegenheid terug rijden naar Nederland en onderweg plaatsen als Napels en Rome aandoen. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze verlenging: per boot varen wij vanuit het nabijgelegen Palermo in 1 nacht terug naar Genua: de plaats waar wij de reis begonnen. Na een nacht goed slapen op de camping nemen de overige deelnemers hier afscheid van elkaar en zit deze indrukwekkende reis door “Dolce Sicilia” erop. Buon Viaggio, Goede reis!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!