Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

California als Kika-behandelkamer

28 juli 2017 / Reisverhalen
volkswagen-california als kika behandelkamer 1

Onlangs namen fysiotherapeut Tom Delissen en zijn vrouw Ellen Franken hun eerste eigen Volkswagen California Ocean in ontvangst bij het Volkswagen Campercentrum. Zij hebben voorheen meerdere campers gehuurd, zowel groot als compact. “Op een gegeven moment wilden we toch een eigen camper, die voor je deur staat en waarmee je op elk moment kunt vertrekken. Door onze uitgebreide huurervaringen wisten we precies waar we op moesten letten en wat voor een camper het zou worden: een California. Lekker compact en volledig doorontwikkeld: alles past, werkt en zit op de goede plaats. We zijn er net voor de Giro di Kika mee naar Noord-Italië geweest en trokken er aansluitend nog twee weken onze eigen koers. En in september gaan we nog een weekje door Schotland!”

Tom en  Ellen werken beide, zij als makelaar, hij als fysiotherapeut. Hun twee dochters zijn het huis al uit. Werd er aanvankelijk nog met de tent gekampeerd, later kwam toch de wens tot wat meer comfort. Tom: “Wij doen graag meerdere bestemmingen aan tijdens onze vakanties. Maar elke keer inpakken, opzetten en weer afbreken werd ons wat teveel. Een caravan zagen we niet zitten, dat rijdt ongemakkelijk en die moet je steeds weer stallen. Wij willen het hele jaar spontaan kunnen vertrekken. Zo kwam de camper in beeld, die we acht jaar geleden voor het eerst huurden.”

Veel huurervaring

“We hebben van alles gehuurd. Eerst een grote camper met opbouw en later een buscamper. De laatste jaren kozen we voor compacte huurcampers, soms met een zelf ingebouwd interieur. Daarna besloten we om een eigen camper aan te schaffen. We oriënteerden ons op internet, zagen vele video’s op Youtube en bezochten de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Daar kwamen we in contact met het Volkswagen Campercentrum. Kort daarna togen we naar Amersfoort en konden we de California in alle rust verder ontdekken. Onze keuze viel op een heel jonge California Ocean uit hun huurvloot, die zij elk jaar vernieuwen. Met een complete uitrusting en nog maar 20.000 kilometer op de teller.”

Inzetten voor Kika

“Onze eerste reis ging  naar Noord-Italië, voor de Giro di Kika. Kinderen met kanker is meer dan vreselijk. Eén op de vier kinderen met de diagnose kanker sterft en dat moet veranderen. Kika streeft naar 95% genezing. Wij helpen door gelden te genereren voor onderzoek naar het voorkomen en genezen ervan. Dit jaar was de Giro di Kika in de Dolomieten. Wij waren erbij en droegen als vrijwilligers ons steentje bij. Heel mooi trouwens dat het Volkswagen Campercentrum ook een bijdrage aan dit goede doel heeft verleend.”

Gemak van de California

“Rijden met de California is erg comfortabel. De grote campers die we huurden gaan bij hogere snelheden al snel deinen, maar de California rijdt bij elke snelheid als een luxe personenauto. De E-bikes gaan op de fietsdrager en gebruiken we veel op onze bestemmingen. Als er één woord bovenkomt bij de California is het vrijheid. Misschien cliché, maar het is gewoon zo. Je staat snel en bent zo weer weg, geen gedoe met voortenten. Dus met het grootste gemak doe je zo weer een andere reisbestemming aan, ook al is die maar een paar kilometer verderop. Wordt het weer minder? Dan reis je de zon achterna. Wil je dat over de snelweg doen of via smalle en kronkelige binnenweggetjes? Alles kan met de California en dat is een comfortabel gevoel.”

Over het Volkswagen Campercentrum

Bij het Volkswagen Campercentrum ervaren we echt een fan-cultuur, we voelen ons lid van de club. Met hun nieuwsbrieven, de Facebook-pagina, de technische informatie avonden en het fabrieksbezoek waar we onlangs aan deelnamen. De mensen zijn plezierig en weten waar ze over praten. Het is gewoon een prima club. Of er iets te verbeteren is? Onze Volkswagen California had wat kleine defecten, die de huurders blijkbaar niet hadden gemeld. Die zijn in tweede instantie prima verholpen, maar dat had met een goede check wellicht voorkomen kunnen worden. Ook kan de webshop wat professioneler worden opgezet, met wat meer foto’s, betere omschrijvingen en met reviews van klanten. We kozen er nu voor om de accessoires zelf op te halen. Met trouwens een uitstekend advies voor het type fietsdrager die we kochten, want kort daarna werd die in de Kampeer & Caravan Kampioen als ‘zeer goed’ getest.“

Volkswagen Campcentrum Reizen

“We hebben daarover gelezen en er zitten zeker mooie trips bij. Maar vaak zijn het langere reizen en dat laat het werk nog niet toe. De kortere VAG-reis bijvoorbeeld lijkt ons wel interessant.”

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!