Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

De grote California van Volkswagen. Andere klasse, zelfde kwaliteit

17 september 2018 / Nieuws
grand california andere klasse zelfde kwaliteit

Dit jaar heeft Volkswagen in Hannover de productiegrens van 100.000 California’s doorbroken én bestaat de Volkswagen California 30 jaar. Een prachtig jaar om deze Grote California aan te kondigen, een volledig nieuwe camper in de zes meterklasse. Net als de bestaande California door Volkswagen volledig zelf ontwikkeld en geproduceerd. Het bijzondere zit niet alleen in de lengte. De Grand California profiteert van 30 jaar ervaring met de California en zit bij introductie dus al boordevol reiservaring. Volkswagen wilde vooral ook vernieuwen, getuige het studiemodel XXL, dat vol zat met baanbrekende innovaties. Vele daarvan vinden we terug in de nieuwe Volkswagen Grand California, die in het voorjaar van 2019 op de markt komt.

Wat maakt deze Grote California bijzonder

Wat opvalt, is de moderne uitstraling van de Grand California, met strakke lijnen. Ook het interieur heeft niets bedaagds en voelt volledig anders aan dan dat van alle andere campers: stijlvol, licht, fris  en ruimtelijk, geholpen door de grote ramen en de twee lichtkoepels. De indeling is beproefd. Met twee draaibare voorstoelen, ruime tafel en een tweezitsbank in het woongedeelte. De ruime langskeuken heeft een uitschuifbare 70 liter koelkast met vriesvak die ook van buitenaf bereikbaar is. Het werkblad is slim te verbreden. Achterin vinden we een ruim tweepersoons dwarsbed dat deels wordt afgescheiden door de natte cel, met toilet, douche, wegklapbare wasbak, handdoekenrek, kast met geïntegreerde toiletrolhouder en een dakluik voor licht en goede ventilatie. De verlichte vliegtuigkasten bieden veel opbergruimte. Optioneel is er een hoogslaper voor de kinderen.

Rijassistenten

In de Grand California wil je vooral zelf rijden. Maar altijd onder toeziend oog van vele rijassistenten. De Grand California wordt leverbaar met Front Assist met noodstopsysteem voor in de stad, Lane Assist, Blind Spot-Sensor, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control en Rear View. Allemaal intelligente extra zekerheden die schade kunnen voorkomen en zelfs levens kunnen redden.

Slimme details

Leuke is de optionele Bluetooth-speaker in het woongedeelte. Deze is onafhankelijk van het infotainmentsysteem te bedienen via een smartphone, tablet of laptop, die gevoed worden door zes aanwezige USB-aansluitingen. Lichtschakelaars ontbreken in de Grand California, de verlichting werkt modern via energiezuinige bewegingsmelders. Doordacht is ook de buitenverlichting boven de schuifdeur en een aansluiting voor een buitendouche aan de achterzijde, met instelbare watertemperatuur. Een elektrisch bedienbaar opstapje onder de schuifdeur vergemakkelijkt het in- en uitstappen. De schuifdeur is standaard voorzien van een tweedelige hor tegen insecten. In de achterklep zijn twee klapstoelen en een buitentafel opgenomen.

Grote verrassing: ook een Grand California 6.80

Tijdens de Caravan Salon Dusseldorf verraste Volkswagen met een extra lange versie van de Grand California 6.80. Naast meer ruimte heeft deze uitvoering twee gescheiden langsbedden die verbonden zijn door een middendeel.

Motoren

Over de motoren wordt later in het jaar meer duidelijk Vermoedelijk zullen de in de Crafter gemonteerde versies beschikbaar zijn, zoals de 140 en 177pk TDI motoren. Naar wens gekoppeld aan een 8-traps automatische versnellingsbak en 4Motion vierwielaandrijving.

Prijzen

Nederlandse prijzen en definitieve specificaties worden in de loop van het vierde kwartaal bekend gemaakt.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!