Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

De Volkswagen California XXL

28 augustus 2017 / Nieuws
california xxl

Eerder deze maand kondigde we de Volkswagen California XXL al aan. Inmiddels is er weer nieuwe informatie omtrent het studiemodel bekendgemaakt. Uiteraard kunt u dan van de enige officiële Volkswagen Camper merkdealer van Nederland een nieuwsupdate verwachten.

De Volkswagen California is de meest populaire camper ooit. Hij wordt al tientallen jaren gebouwd op basis van de Transporter en hij is mede dankzij het slimme hefdak uitgegroeid tot een icoon. Met de nieuwe California XXL brengt Volkswagen dit concept naar een grotere klasse. Deze camper is namelijk gebaseerd op de nieuwe Crafter. Het studiemodel debuteert op de Caravan Salon Düsseldorf (26 augustus t/m 3 september).

De California XXL heeft bijzondere features, zoals een verhoogd, vast panoramisch dak, een verlengde achterzijde met een enorm bed, een ruimte voor kinderen, vierwielaandrijving en een zeer doordacht en functioneel interieur. Ook zijn hoge kwaliteitsniveau is een belangrijk onderdeel van het typische California-DNA.

Innovatief interieur

Het studiemodel blikt vooruit met innovatieve interieurfeatures als een intrekbare sanitaire unit met douche en wc, een verwarmd/gekoeld bed, een keuken met uitschuifbaar werkblad, vloerverwarming en een panoramisch dak met lichtstrips. Veel functies zijn te bedienen via de California XXL App. Het gevoel van vrijheid dat elke California kenmerkt, is ook hier ‘ingebouwd’: door de eenvoudige bediening is de California XXL snel klaar voor de volgende etappe. Twee achteruitrijcamera’s maken manoeuvreren daarbij tot kinderspel.

Ideale maten, variabele indeling

De concept-camper is gebaseerd op de Crafter met een wielbasis van 3,64 m. De totale lengte bedraagt 6,24 m, de breedte 2,03 m en de hoogte 2,90 m. Door de structuur boven de tornadolijn (de lijn boven de deurhendels) te verhogen is er plaats voor een volwaardig tweepersoonsbed, dat eenvoudig opklapbaar is om bijvoorbeeld extra ruimte te bieden voor de keuken of om een zithoek te creëren. De stahoogte in het interieur bedraagt maximaal 2,2 m en voorin is er een speciale ruimte voor kinderen. In totaal zijn er negen 220V- en zes USB-aansluitingen beschikbaar.

Licht

Overdag zorgt het grote panoramische dak voor veel licht en een ruimtelijk gevoel in het interieur. Ook de lichte, maar duurzame bekleding draagt daar aan bij. De geïntegreerde sfeerverlichting zorgt bij slecht weer of in het donker voor een prettige ambiance.

De keuken in detail

De ruime keuken beschikt over een uitschuifbaar én opklapbaar werkblad. Zo varieert de totale werkruimte van 1,10 tot 2,05 m. De keuken heeft een spoelbak, dubbele koelkast (2×50 l, één met vriezer) en gaskookplaat, waarvan de twee pitten na een druk op de knop verschijnen. In de keukenkastjes zijn lades, een afvalbak en een magnetisch kruidenrek geïntegreerd.

Uitschuifbare douche

De douche-/toiletunit is met behulp van een hendel eenvoudig uitschuifbaar op het moment dat het nodig is. Daarmee verdubbelt de oppervlakte van 60×60 cm tot 120×60 cm. In de unit bevindt zich een vast toilet met erboven een wegklapbare wastafel en een verlichte spiegel. De regendouche is in het plafond gemonteerd. Het water wordt verwarmd door middel van een gasboiler. Het skylight dat voor licht en ventilatie zorgt, is elektrisch in twee richtingen te openen. Als het donker is, zorgen lichtstrips voor directe en indirecte verlichting.

Eén grote tafel, vier stoelen en een espressomachine

Net als de California heeft ook de XXL concept een draaibare bestuurders- en passagiersstoel. Aan de achterzijde van de sanitair-unit bevindt zich een tweezitsbank, die ook gebruikt kan worden tijdens het rijden. Tussen de zitplaatsen bevindt zich een ruime tafel (91 x 60 cm, 70 cm hoog). Hij is verder te vergroten met een blad van 32,5 cm. De tafel is uitneembaar en op te slaan in de bagageruimte. In de bergruimte boven de zitplaatsen bevindt zich een espressomachine. Verstelbare plissé jaloezieën verduisteren ’s nachts de living en slaapruimte. Met stof afgewerkte elementen zorgen voor maximale privacy in de cabine.

California XXL App

De California XXL heeft een tablet met de California XXL App. Hiermee zijn vele voertuigfuncties te bedienen, zoals de interieurverlichting en het entertainment- en muziekprogramma. Met het ‘Functie’-menu is bijvoorbeeld het skylight in de sanitair-unit te bedienen.

Comfort op elk moment van de dag

Het bed in de California XXL is 2,00 meter lang en 1,70 m breed en 80 cm hoog. Het elektrische systeem maakt het mogelijk om het te verwarmen of te koelen. Het raam achter het bed is te openen en het panoramische dak biedt een prachtig uitzicht op de (sterren)hemel. Overdag is het bed eenvoudig weg te vouwen in een speciaal compartiment. Zo ontstaat een 45 cm brede gang naar de keuken én een extra zithoek. In het studiemodel is zelfs een beamer geïntegreerd. Hiermee zijn foto’s en films te projecteren op de witte achterwand van de sanitaire unit. De verlichting wordt bediend via touch-sensors of de California XXL App.

Voor de kinderen

De California XXL heeft voorin een speciale ruimte (1,72 x 1,32 x 0,6 m) met een kinderbed, dat bereikbaar is via een laddertje. Dit bed is met een speciale module te vergroten, zodat het ook geschikt is voor een tiener. Ook vanuit deze ruimte is er een prachtig uitzicht (naar voren) dankzij het panoramische dak. Overdag is deze ‘nis’ een perfecte opbergruimte.

Kampeercomfort in zomer en winter

Achterin de California XXL zijn twee campingstoelen op te slaan. De tafel uit de living is uitneembaar en via een speciale module aan de buitenzijde van de camper te bevestigen. Een krachtige vloerverwarming draagt in de winter bij aan maximaal kampeercomfort.

Het vermogen om door te gaan

Dankzij 4MOTION vierwielaandrijving met variabele aandrijfkrachtverdeling is de California XXL ook in de winter en op slechte wegen in zijn element. Het studiemodel beschikt over een Euro 6 TDI-motor die goed is voor een vermogen van 130 kW/177 pk en een koppel van 410 Nm (tussen 1.500 en 2.000 tpm). Pneumatische vering zorgt voor optimaal comfort, houdt de camper horizontaal en maakt het mogelijk om de hoogte van de schokdempers in te stellen.

Handig

In de achterzijde is een groot (1,6 x 1,85 x 0,72 m) bagagecompartiment geïntegreerd. Dit is ook van binnenuit toegankelijk – wel zo handig bij slecht weer. In de achterzijde zijn ook technische voorzieningen ondergebracht, zoals de vloerverwarming, boiler, watertank (140 l) en afvaltank (90 l). De gasttank bevindt zich onder de wagenvloer. De aansluitingen van water, gas en de wc-tank zijn eenvoudig bereikbaar via handig geplaatste kleppen. En omdat het in de California XXL vooral om genieten gaat, maakt een Weber barbecue deel uit van de uitrusting.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!