Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Fietsendragers voor e-bikes. Waarop letten?

7 februari 2023 / Campers
camper fietsendrager

Fietsendragers voor e-bikes. Waarop letten?

Stel u wilt twee e-bikes meenemen op uw camper en zoekt daarvoor een fietsendrager. Waar moet u op letten? We lopen graag even wat criteria met u door.

Soort drager

Er zijn dragers die aan de achterklep van de camper worden bevestigd en dragers voor montage op de trekhaak. Voor de dragers op de achterklep heeft u dus geen trekhaak nodig. Wel is het zo dat de drager met twee e-bikes een behoorlijk gewicht vormt, die de scharnieren van de achterklep flink belasten. Ook moet u de e-bikes hoog plaatsen en komen ze een stuk boven de hoogte van de camper uit. Een fietsdrager op de trekhaak is daarom voor e-bikes een betere en meer comfortabeler keuze.

Gewicht

Bij een fietsdrager op de trekhaak is het gewicht belangrijk dat u op uw trekhaak mag meenemen. Let dus op het gewicht van de fietsendrager. Nu zit het met de zogenoemde maximale kogeldruk wel goed bij uw camper. Het gewicht van de trekhaakdrager en de twee e-bikes mogen daar nooit bovenuit komen. Trekhaakdragers zijn meestal stevige fietsendragers, bedoeld voor lange afstanden. Haal zo mogelijk de accu’s uit de e-bikes, dat scheelt al de nodige kilo’s. Uw accu gedijt bovendien in een warme en droge omgeving. In uw camper dus. Leg de accu’s wel op een plek waar ze niet kunnen vallen. Dat voorkomt schade aan de accu’s en soms zelfs ontvlamming!

Belangrijke voorzieningen van fietsdragers

Handig zijn fietsdragers die 90 graden kantelbaar zijn. U kunt dan de achterklep nog openen, zonder de e-bikes van de drager af te hoeven halen. Heeft u weinig ruimte thuis? Kies dan voor een inklapbaar of opvouwbaar model, die ook in de camper past. Een e-bike weegt al snel tussen de 23 en 28 kg. Dat tilt u niet gemakkelijk op de drager. Daarom zijn er verschillende oprijgoten leverbaar, waarmee u de e-bike op de drager rijdt. Er is zelfs een fietsendragerlift op de markt. Let er ook op dat de afstandhouders passen op de framestangen van uw e-bike en dat deze de lak niet kunnen beschadigen. Nieuwe e-bikes krijgen steeds dikkere banden dus check ook of deze passen in de rijgoten van de fietsdrager. Rest een check op de maximale framemaat, het aantal fietsplekken, een gemakkelijke montage op de trekhaak (zonder gereedschap), en liefst een 13-polige aansluiting.

Check ook onze webshop voor ons assortiment fietsendragers.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!