Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

It giet oan!

13 januari 2023 / Campers
it giet oan

Altijd al de Elfstedentocht willen rijden?

Dan is dit uw kans. Het Volkswagen Campercentrum organiseerde de eerste Camper Elfstedentocht: 5 dagen, 4 nachten in maart. De tocht der tochten – met uw eigen camper. Ontdek ‘m, met ons.

Sinds de eerste tocht in 1909 is deze heroïsche rit in totaal 15 keer geschaatst. Reinier Paping, Evert van Benthem, Henk Angenent en zelfs Willem Alexander; ze hebben ‘m allemaal gereden. En wij doen ‘m ook. Maar dan anders. Origineler, luxer en we hoeven er niet nog jaren op te wachten. In de 2e helft van Maart staat deze camper Elfstedentocht dan ook gepland. Vijf dagen en vier nachten zullen wij op pad zijn en alle elf steden van de tocht aandoen. We hebben dus alle tijd om de verborgen schatten van al deze plaatsen te ontdekken. Zo beginnen wij met een uitgebreide stadswandeling met een lokale gids in Leeuwarden. ’s Avonds genieten we in de gezellige warmte van een heerlijk welkomstdiner waarbij u de andere rijders beter leert kennen. Uiteraard ontvangt u aan het einde van deze eerste dag ook uw eerste stempel op de Campercentrum stempelkaart. Bewaar deze stempelkaart goed, want net als bij de schaats Elfstedentocht is dit nu ook het bewijs van deelname per camper.

Op de tweede dag rijden we eerst naar Dokkum, de meest noordelijke stad deze reis. Hier kunt u op zoek naar de restanten van Bonifatius. De beste man kwam hier in het jaar 754 op een minder fijne manier aan zijn leven, ook al was hij inmiddels al minstens 80. In de Bonifatiuskapel zijn nog vele herinneringen levend gehouden aan deze bekende missionaris en priester. Neem vanuit Dokkum ook wat speciaal biertjes mee voor vanavond. Dokkum kent namelijk diverse lokale bierbrouwerijen waar ze heerlijke bijzondere biersoorten brouwen. Houdt u niet van bier? Zet dan gelijk koers naar de bekende Wilhelmina pepermunt fabriek. Ook in Dokkum. De frisheid past vast goed bij het winterweer!

De uitgezette route leidt u via Sexbierum naar Harlingen. Op steenworp afstand van het strand vindt u hier de stenen man. Het is een monumentale grenspaal die in 1576 werd geplaatst om het midden van de Vijfdeelen zeedijken te markeren. Uitgewaaid aan zee? Dan zetten we koers naar onze eindbestemming van deze dag. In Franeker overnachten we op een recreatiepark. Dit park is het hele jaar geopend en is van alle gemakken voorzien. Er is een restaurant om te reserveren of om eten af te helen, een verwarmd zwembad en zelfs bowlen is hier mogelijk.

De volgende dag bezoekt u eerst het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Hoe werkt een telescoop, hoe ontstaan zons- en maanverduisteringen, hoe zwaar weeg je op de maan. Allemaal vragen die beantwoord worden. Tegenover dit planetarium zit Bakkerij Schaafsma, een begrip in Franeker. Of Frjentsjer, zoals de Friezen het uitspreken. Uiteraard drinken wij hier verrukkelijke koffie vergezeld met een traditionele Losbol. En daarmee bedoelen wij niet uw reisbegeleider van deze Elfstedentocht…

Bolsward, Hindeloopen, Stavoren en Workum. Ook deze 4 plaatsen staan nog op het volle programma van vandaag. Dat betekent een aardig stuk klunen. Of beter gezegd; gas geven! Heeft u ooit geweten dat Bolsward heel vroeger bekend stond als bedevaartsoort? Hindeloopen staat vooral bekend om zijn pittoreske plaatjes en de klederdracht van weleer. Er zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden waar u ’s middags kunt lunchen of gewoon binnen kunt stappen voor een warme kop koffie. In Stavoren is een foto bij het vrouwtje van Stavoren en de vis in de vijver eigenlijk een “must-do”. Gelukkig zijn er tijdens onze Elfstedentocht diverse Park and Walk parkeerplaatsen waarbij u uw camper makkelijk en kosteloos kunt parkeren en binnen een paar minuten naar de bezienswaardigheden van deze plaatsen loopt. Workum kreeg al stadsrechten in 1399. En wijlen kunstenaar Jopie Huisman is wellicht de bekendste persoon die hier heeft gewoond. Een bezoek aan het Jopie Huisman museum mag dan ook niet ontbreken deze reis.

Sneek is de laatste stad die wij aandoen tijdens onze camper Elfstedentocht. Maar niet voordat de uitgezette route ons leidt langs Sloten en IJlst. Deze minder bekende plaatsen zijn de moeite van het bekijken absoluut waard, dus sla ze zeker niet over. Sneek kent een overzichtelijk en zeer gezellig centrum waarbij de bezienswaardigheden zoals de watertoren en de waterpoort op loopafstand bereikbaar zijn. ’s Middags staat een bezoek aan destilleerderij Weduwe Joustra gepland. Tijdens deze excursie krijgen we een uitgebreide uitleg van het ontstaan en zien we ook de productieruimte van dichtbij. Uiteraard mag ook een proeverij van dit Friese vuurwater niet ontbreken en kunnen we de afgelopen dagen nogmaals de revue laten passeren. U ontvangt de laatste stempel op uw stempelkaart en als bewijs van deelname krijgt ieder team het originele Campercentrum Elfstedenkruisje! Optioneel staat er voor ’s avonds nog een gezellig samenzijn met diner op het program in het gezellige centrum van Sneek. Onze camping ligt redelijk op loopafstand dus na afloop kunnen we op ons gemak klunend weer terug.

Op de laatste dag van onze California Elfstedentocht nemen we afscheid van elkaar en kan iedereen de tocht naar huis aanvaarden. Met een ervaring rijker én een bijzonder Elfstedentocht kruisje!

Heeft u altijd al een keer de Elfstedentocht willen rijden? Maak ‘m met ons.

Wanneer: Maart 2023
Hoe lang: 5 dagen, 4 nachten
Hoeveel: 259,00 euro p.p. o.b.v. 2 personen en 1 camper
Meerprijs alleenreizende: 150 euro

Algemene informatie:
Deze Elfstedentocht is nieuw in ons reisprogramma. Het kan daarom voorkomen dat er tijdens de reis veranderingen en/of aanpassingen moeten worden gedaan. Met uitzondering van Leeuwarden overnachten we op campings met sanitaire voorzieningen. Stroom is in de reissom inbegrepen maar kan niet worden gegarandeerd. Huisdieren kunnen mee op reis, maar mogen niet altijd mee naar binnen. Bij voldoende belangstelling zal de reis in de 2e helft van Maart plaatsvinden. Uiterlijk 4 weken voor vertrek wordt de exacte datum bekend gemaakt. Inschrijven kan vanaf nu via reizen@vwcampers.nl, inclusief vermelding van uw naam, het aantal personen, en kenteken van uw camper. Het verplicht u nog tot niks. Pas als de definitieve datum bekend is, ontvangt u de factuur.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!