Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Luchtvering: Rijden op lucht. Het kan!

31 januari 2019 / Accessoires
luchtvering

Luchtvering, heeft u er wel eens aan gedacht? Het is leverbaar op de Volkswagen California, ook achteraf. Wat zijn de voordelen? In het kort: betere wegligging, meer comfort, Autolevel op ongelijke ondergrond, verlagen camper bij parkeergarages, extra bodemvrijheid als het nodig is, gemakkelijk in- en uitstappen en minder zware belasting van banden en remmen. Dat zijn meer voordelen dan u verwacht had?

De voordelen van luchtvering is geen gebakken lucht. De meeste mensen zien het vooral als extra comfort, en dat klopt ook: rijden op luchtvering is een waar genot en oneffenheden op de weg worden moeiteloos gladgestreken. Maar er zijn nog andere, minstens zo belangrijke voordelen. Een veilige wegligging bijvoorbeeld. Een camper op reis is zwaarder belast. Met luchtvering stemt u de schokdemping (per wiel) daarop af en dat verbetert direct de wegligging van de camper. Bovendien bespaart u op slijtage van banden en remmen, omdat de luchtvering klappen beter opvangt en de camper minder ‘duikt’ bij stevig remmen. Autolevel is vooral een groot gemak voor de California’. U weet, zelden is een ondergrond helemaal vlak en vooral ’s nachts merkt u dat. Met luchtvering rijdt u de California naar zijn plek en zet hij zich zelf waterpas. Echt een nuttige functie! Een ander voordeel is het verlagen: bij vrijwel elke (parkeer)garage komt het van pas, en u rijdt zonder ‘kopzorgen’ gewoon naar binnen. Wilt u comfortabel uitstappen, dat kan dat ook. Andersom: het verhogen van de California komt ook vaak van pas. Als u dat mooie plekje wilt bereiken maar door diepe kuilen en oneffenheden moet, is extra bodemvrijheid zeer gewenst, ware het een terreinauto. Kortom, rijden op lucht is zo gek nog niet! Meer weten? Maak dan even een afspraak.

Eind 2018 liet de familie Schouten hun Volkswagen California 4Motion van luchtvering voorzien:

“We kwamen op het idee tijdens de IJsland-reis van het Campercentrum. Een andere deelnemer had luchtvering op zijn California en was heel lovend over het systeem. Tijdens de Najaarsshow namen we het besluit om het ook te nemen. We hebben nog niet gekampeerd maar zijn er nu al zeer over te spreken. De autolevel-functie is erg handig, je weet dat je camper altijd waterpas staat en dat is prettig bij het koken en slapen. Met luchtvering rijdt de California erg soepel en is prettiger in bochten, bij verkeersdrempels en langs rotondes. Ook kun je de camper laten zakken zodat je parkeergarages in kunt rijden en bijvoorbeeld het dak beter kan schoonmaken. En als je ‘m in de hoogste stand zet, zijn hobbelige wegen geen probleem meer door de grote bodemvrijheid. Ideaal in combinatie met de vierwielaandrijving van onze California. Kortom, we zijn er erg blij mee en zullen er het komende seizoen veel plezier van hebben.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

    Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!