Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Marianne en Andries kochten de eerste nieuwe Volkswagen Caddy California

5 januari 2023 / Campers
caddy california

Marianne en Andries kochten de eerste nieuwe Volkswagen Caddy California “De uitstraling en degelijkheid gaven de doorslag.”

Marianne en Andries kochten onlangs de eerste nieuwe Caddy California bij het Volkswagen Campercentrum. Deze camper heeft vijf zitplaatsen en twee slaapplaatsen. Met een aan de achterklep gekoppelde tent vinden ook de andere drie reizigers een slaapplek. Achterin de Caddy California is een uittrekbare kitchenette opgenomen. Ook zijn er standaard een buitentafel en twee stoelen aan boord, alsook opbergtassen die gelijktijdig functioneren als blindering van de ramen. Leuke extra’s zijn het glazen panoramadak en een buitendouche.

Marianne en Andries hebben twee kinderen die voor studie recent zijn uitgevlogen. “Wij hebben in de afgelopen 16 jaar genoten van ons vakantiehuisje in Oostvoorne. We hebben er veel aan geklust en het helemaal naar ons zin gemaakt. Toen onze kinderen het huis uit gingen, besloten we dit voorjaar om het huisje te verkopen. Dat gaf ons de vrijheid om vooral nog langere fietsvakanties te gaan maken. Dat deden we vroeger ook wel met de kinderen, door Finland, Nederland, Frankrijk en Canada. Afgelopen zomer fietsten we gedurende vijf weken naar Frankrijk en Engeland Het idee voor een eigen camper ontstond tijdens deze vakantie.”

Camperkeuze?
“Eerder hadden we al eens een camper gehuurd, zowel met als zonder de kinderen. We trokken ermee door Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk. Bij het aanschaffen van een eigen camper dachten we aanvankelijk aan het ombouwen van een elektrisch aangedreven compacte bus. Maar de nog beperkte actieradius zagen we toch niet zitten. Belangrijk was ook dat de camper gemakkelijk thuis in onze garage zou passen. We hebben vele modellen bekeken, zoals de Peugeot Rifter en Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Jumpy en de Toyota Proace, om deze om te bouwen tot camper. En natuurlijk de Caddy California.”

Waarom de Caddy California?
“We kozen voor de Caddy California omdat het een multifunctioneel vervoermiddel (werk/klussen/vakantie/verhuizen) is, waarmee we gemakkelijk ook weekendjes weg kunnen in Nederland en daarbuiten. De fietsen kunnen gemakkelijk mee (ook binnen), om de omgeving van de bestemmingen te verkennen. We vonden de Caddy California ook vooral mooi, hij heeft niet de uitstraling van een standaard suffe bestelwagen. Belangrijk in onze keuze was ook de degelijkheid van Volkswagen. De Caddy heeft onze gewone personenauto vervangen.”

Hoe gaan jullie de Camper gebruiken?
“Onze Caddy hoort al helemaal bij het gezin en heeft zelfs een naam gekregen: Freddy the Caddy. We hebben recent een tent erbij gekocht die je aan de achterklep kunt bevestigen. Achterin zit er een keukentje in en de camper heeft ook standaard een buitentafel en twee stoelen. We gaan die in het voorjaar allemaal uittesten. Inmiddels zijn we al twee keer met Freddy op pad geweest en dat beviel ons prima. Heel belangrijk: het is goed slapen in de Caddy California. Wel hadden we de pech dat op de 2e camping een Zweeds koppel met Camper en aanhanger onze Freddy aanreed. Blijkbaar heeft de Caddy een grote aantrekkingskracht :-/.”

Reisplannen
“In 2023 gaan we eerst zonder camper een rondje Oostzee fietsen. In die periode staan onze kinderen klaar om Freddy mee op pad te nemen. Maar daarna ligt Europa aan onze voeten. Het lijkt ons fantastisch om bijvoorbeeld door Noorwegen te trekken, vrij kamperend in de natuur. Als we kiezen voor een camping, dan hebben de rustige natuurcampings onze voorkeur. We combineren het camperen vooral met fietsen, maar ook met lezen, wandelen, culturele uitstapjes enzovoorts.”
Wat maakt een campervakantie uniek?
“Dat is toch wel de vrijheid die je hebt. Het flexibele reizen, het gaan en staan waar je wilt. Ook onderweg kun je je bestemmingen nog bepalen, via internet en social.”

Ook interesse in de Caddy California? U vindt hier meer informatie en kunt hier deze camper zelf samenstellen (configureren). Het Volkswagen Campercentrum geeft als enige 4 jaar garantie en 4 jaar gratis onderhoud op elke nieuwe Caddy California.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!