Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Nederlandse prijzen Volkswagen Grand California

18 april 2019 / Nieuws
nederlandse prijzen volkswagen grand california

In 2003 startte Volkswagen met de eigen ontwikkeling en productie van de Volkswagen California. Nu 16 jaar later en meer dan 100.000 exemplaren verder, bouwt Volkswagen ook de Grand California: een grotere Volkswagen Camper met aparte badkamer inclusief toilet, gebaseerd op de nieuwe Volkswagen Crafter. Volkswagen stelde voor de ontwikkeling een innovatieteam samen dat met out-of-the-box ideeën mocht komen voor deze volledig nieuwe camper. Het leidde tot het studiemodel XXL, dat op internationale beurzen en ook in Amersfoort door potentiele klanten werd beoordeeld. Een tweede (realisatie)team kreeg de opdracht om met de feedback tot een in serie geproduceerde camper te komen die zowel praktisch als vernieuwend is. Zo ontstond de Volkswagen Grand California: een grotere compacte camper die met een volledig eigen designtaal en slimme vindingen heel modern en anders aandoet. Maar wel met een beproefde indeling en de vertrouwde kwaliteit van Volkswagen.

Oog voor details

De Grand California kent een aantal opvallende details, die het camperleven aangenamer maken. Een touchscreen waarmee je alle belangrijke functies van de camper bedient. Fraaie en praktische tweedelige vliegtuigkasten, een dimbare indirecte LED-verlichting, een lichtmelder in de badkamer en uitschakelbare verlichting boven het kinderbed. Ook de bluetooth speaker, te bedienen met smartphone of iPad, is een mooi extra. De Grand California is goed voorbereid op online gebruik, met meerdere usb-aansluitingen en opties voor inductieladen en wifi. Praktisch is ook dat liggend in het tweepersoonsbed de camper kan worden afgesloten. De badkamer heeft een dakluik dat veel natuurlijk licht binnenlaat en waar handdoeken snel drogen.”

Elektronische rijassistenten

Op de Grand California is een uniek aantal elektronische rijassistenten leverbaar. Onzichtbare veiligheidssystemen die bliksemsnel ingrijpen als het nodig is en levens kunnen redden van inzittenden en andere weggebruikers.

Motoren

De Grand California wordt geleverd met een nieuwe TDI-motor die aan de huidige Euro 6 norm voldoet en opvallend zuinig is. De motor is gekoppeld aan een achttraps volautomaat versnellingsbak.

Nederlandse prijzen

De Grand California 600 met 177 pk Euro 6 TDI-motor, achttraps volautomaat en een mooie basisuitrusting is leverbaar vanaf €74.181,- (incl. btw/bpm en afleverkosten). Ook de prijzen van de verschillende opties die u bij deze camper kunt bestellen, zijn bekend.

Introductie

De eerste Grand California wordt medio juni in Amersfoort verwacht.

Brandstofverbruik (stad): 8,4 L / 100 km
Brandstofverbruik (buitenweg): 7,9 L / 100 km
Brandstofverbruik (gecombineerd): 8,1 L / 100 km
CO2-uitstoot gecombineerd: 212 g / km

De genoemde CO2-emissiewaarden en verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode en kunnen mogelijk afwijken als gevolg van de nieuwe WLTP testmethode. Deze testwaarden gelden voor de voertuigen in standaarduitrusting zonder op- en inbouw en meeruitvoeringen. Ook kunnen de naderhand te plaatsen op- en inbouw en eventuele meeruitvoeringen leiden tot een hoger leeggewicht en daarmee een hoger brandstofverbruik en hogere CO2-uitstoot. Voorts kunnen, afhankelijk van beladingsgraad, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, conditie van de auto en rijstijl, in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die afwijken van de testwaarden. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden (zie ook www.hetnieuwerijden.nl) voor handige tips om zuiniger te rijden. Vraag ons naar de CO2 emissiewaarden en verbruikscijfers van het door u gewenste voertuig.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

    Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!