Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Onweer op komst? Neem de juiste maatregelen

26 september 2023 / Algemeen
Onweer op komst

Is er onweer op komst tijdens uw campervakantie? Goed om te weten dat u veilig zit in uw Volkswagen California. Wel is het verstandig om een aantal maatregelen nemen. De Volkswagen California fungeert als een soort (metalen) kooi van Faraday, waardoor u en uw medereizigers beschermd zijn tegen blikseminslag. Het klinkt wat technisch maar een gesloten geleidend oppervlak kan elektrische velden tegenhouden. Dit betekent dat als er een elektrisch veld op de buitenkant van de kooi inwerkt, de binnenkant van de kooi niet wordt beïnvloed.

Wat moet u doen?

Parkeer de camper op een plek waar deze niet het hoogste punt in de omgeving vormt. Haal de externe 230 volt kabel uit de voeding (de walstroom) en neem de kabel mee naar binnen. Sluit het hefdak en natuurlijk ook ramen en deuren. Schakel elektronische apparatuur uit en koppel deze los van aansluitpunten in de camper. Vermijd het gebruik van water in de camper. Blijf binnen tot het onweer voorbij is. Rond gebieden als het Gardameer kan noodweer gepaard gaan met forse hagelbuien. Staat u daar, zoek dan tijdig een overdekte plek voor uw camper. Wordt er zeer zwaar noodweer verwacht, prepareer u dan sowieso om snel te kunnen vertrekken.

Bent u buiten de camper met zwaar onweer? Mijd dan hoge plekken, bomen en metalen constructies. Zoek beschutting onder een brug of overkapping en houd afstand tot uw fiets. Is er geen bescherming in de buurt? Hurk dan met de benen bij elkaar en het hoofd ingetrokken. Ga niet zitten of liggen. Laaggelegen punten zoals droge greppels zijn veiliger dan hogere terreinen in een open veld. In een bos met even hoge bomen is het veiliger dan in het open veld.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!