Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Neem uw ruitenwissers serieus!

12 januari 2022 / Campers
camper ruitenwissers

Wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

Versleten ruitenwissers merkt u snel. Ze laten strepen na, hobbelen over de ruit of piepen tijdens het wissen. Uw ruit wordt niet meer goed droog en schoon.

Check de conditie van uw ruitenwissers

In een hoosbui of bij een laagstaande zon merk je hoe belangrijk goede ruitenwissers zijn. Ruitenwissers doen hun werk gemiddeld ruim een jaar goed. Ze slijten extra snel als ze weinig worden gebruikt, zeker met veel zonlicht en warmte. Het vervangingsmoment wordt aangegeven door een verklikker (slijtage indicator): een stickertje dat langzaam van kleur verandert. Piepen uw ruitenwissers of laten ze strepen achter, dan bent u dat moment al voorbij. Wist u dat de werking van ruitenwissers wordt meegenomen in de APK?

Hoe onderhoud je de ruitenwissers?

Met een beetje liefde voor uw ruitenwissers gaan ze langer mee. Maak ze bijvoorbeeld regelmatig even schoon, zeker als ze langere tijd niet gebruikt worden. Opgedroogd vuil, bladeren en takjes, vogelpoep, insecten en strooizout tasten de werking aan. Gebruik voor het schoonmaken een zachte spons. Laat de ruitenwissers nooit droog wissen maar zorg voor smering, via voldoende ruitenwisservloeistof. Doe dat regelmatig in de zomer. Lopen de zomerse temperaturen sterk op? Zet de ruitenwissers dan omhoog, dus los van de ruit. Algemene tip: vergeet ook de achterruitenwisser niet!

Pas op met ijs!

IJs is zo hard en scherp dat het moeiteloos het rubber van de wissers vernielt. Maak bij bevroren ruiten eerst uw ruitenwissers los van de ruit (voorzichtig tikken met een ijskrabber) en wis pas als de ruit ijsvrij is gemaakt. Anders loopt u het risico van beschadigde ruitenwissers of erger: een kapotte ruitenwissermotor. Natuurlijk kunt u ‘s avonds een anti-vriesdeken op uw ruit plaatsen. Scheelt ook een hoop krabben. Een verwarmbare voorruit is natuurlijk de ultieme oplossing. De nieuwere Volkswagen Campers zijn sowieso voorzien van een voorziening, die de kachel eerder warm laat worden en waarmee uw camper dus eerder ontdooit.

De wasstraat gebruikt vaak agressieve middelen

Sommige agressieve middelen in de wasstraat zorgen ervoor dat het rubber van uw ruitenwissers uitdroogt. Daarom is het goed als er tijdens het wassen een plastic zakje omheen gaat.

Kies de goede ruitenwisservloeistof

Voor zomer en winter worden verschillende ruitenwisselvloeistoffen gebruikt. Gebruik de gele of roze alleen in de zomer, want deze bevriest bij vorst. Bij sommige merken zit er een oplosmiddel in dat de aanslag van insecten gemakkelijker verwijdert. Gebruik ’s winters de blauwe antivries ruitenwisservloeistof. Dan bevriezen ook de leidingen en sproeikoppen niet en deze heeft een ontdooiende werking op de vooruit van uw Volkswagen Camper.

Wat zijn de beste ruitenwissers voor uw camper?

Bij het Volkswagen Campercentrum weten we alles van camper ruitenwissers. Tegenwoordig zijn dat voornamelijk flatblades: die hebben een flexibele strip in plaats van vroeger een aluminium frame. De druk wordt daarmee veel beter verdeeld. Ook bij hoge snelheden houden die de ruit van uw camper beter schoon. Er is veel aanbod. Ruitenwissers van Bosch voor campers komen vrijwel altijd goed uit testen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

    Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!