Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

OBD-slot: Wat is het? En waarom u nooit de sleutel moet vergeten

31 januari 2019 / Accessoires
een obd slot

Wat is een OBD-slot?

Auto’s zitten tegenwoordig overvol elektronica, dat het rijden comfortabeler en veiliger maakt. Maar het heeft ook een keerzijde. Zo nemen autodiefstallen toe, doordat dieven binnen een minuut via de OBD-aansluiting software uitlezen en zo uw alarm uitschakelen en een nieuwe autosleutel programmeren. Gelukkig wordt dat met een OBD-slot voorkomen. Het is een stalen behuizing die over de aansluiting wordt geplaatst die je alleen kunt openen met een sleutel. Er is maar een nadeel: als u bij een onderhoudsbeurt de OBD-sleutel vergeet, kunnen wij niets uitlezen: geen storingen analyseren, geen updates doorvoeren en onderhoudsintervallen resetten! Ook een Wegenwacht kan bij motorpech onderweg dan niets doen. Zorg er daarom voor dat u de sleutel van uw OBD-slot altijd bij u hebt en meeneemt bij een onderhoudsbeurt.

hoe herken ik een OBD-slot?

Wilt u weten of u al een OBD-slot heeft? U kunt deze aan de onderkant van het dashboard, links van de stuurkolom vinden. Als u daar een slot ziet, dan is uw camper reeds voorzien van een OBD-slot. Ziet u die niet? Maak dan een afspraak in onze werkplaats

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

    Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!