Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Ontdekken in het kwadraat: zes maanden Canada en Noord-Amerika

30 november 2023 / Reisverhalen
reisverhalen famillie koningsbruggen dead canyon

Volkswagen Campers zijn er om mooie reizen mee te maken. Hanneke en Willem doen dat in de overtreffende trap. Eerder maakten zij een reis van zes maanden door Canada en Noord-Amerika. Nu doen zij dat een tweede keer en doen daarbij ook Alaska aan. In dit reisverhaal volgen we hun route, met kort de highlights. 

Onze camper hebben wij verscheept naar Halifax (Canada) en op 30 juni pikten we hem op. Via New Brunswick en Quebec (in de bergen, een National Parc) reisden we naar Ottawa. Bij vertrek Ottawa kregen we een Tornado alarm op onze telefoons. Ja wat moet je dan? Bleek aan de zuidkant te zijn van Ottawa dus we konden gelukkig verder, naar Thunderbay via de TransCanada Highway no.11 (doe je vier dagen over). Onderweg helaas lynx onder de camper, we konden hem niet ontwijken. Door via Winnipeg naar Thompson. De camper gestald op de camping in Thompson met de trein in 16 uur naar Churchill. Waarom Churchill?? Er zijn daar ijsberen, het hele jaar zwerven ze rond of door het plaatsje. Wij kwamen er in totaal zeven tegen, soms met 1 of 2 jongen. 

Zijn 5 dagen in Churchill gebleven en toen weer 16 uur trein terug naar Thompson. We vervolgden onze reis via Saskatchewan door eindeloze graan- en sojavelden, uur na uur. In de provincie Alberta bezochten we het Dinosaurus Provinciale Park (3 dagen) waar we de dinoopgravingen bezochten. Na familiebezoek in Calgary naar het Royal Tyrrel museum gegaan, met de mooiste en grootste verzameling van Dinosauriërs.

Uiteindelijk via een mooie route, o.a. Alaska Highway naar Dawson City gereden, waar de goudkoorts ontstond in 1896 en waar ook nu nog goud gevonden wordt. Wij hebben ook een poging gedaan voor de grap, helaas niks gevonden. Vlak bij Dawson City begint ook de Dempster Highway, een circa 950 kilometer lange gravelweg die we hebben gereden. Daarna nog eens 150 kilometer verder naar het noorden gereden, tot het eind van de weg in het plaatsje Tuktoyaktuk. Hier sta je aan de Arctic Ocean. De komende dagen zullen we weer terugreizen naar Dawson City en Alaska USA. 

De terugweg naar Dawson City was weer 950 km modderige gravelweg maar met prachtige views op de bergketens. Na verblijf van een paar dagen in Dawson City reden we door naar Alaska, via de Top of the World Highway, ook weer grotendeels onverhard. Krijg je een stempel in je paspoort van de USA customs, de meest noordelijke grenspost van de USA. In het plaatsje Chicken nogmaals een poging gedaan om wat goud te vinden met z’n speciale goudzoekerspan en ja hoor: een paar korrels en schilfertjes! Koste ons wel 10 U$ voor de huur van de pan 😊. Maar ach, het was een leuke dag. Bij Tok weer de Alaska Highway op naar Fairbanks. We zijn in totaal 3 1/2 week in Alaska geweest. We hebben er o.a. Denali National Parc bezocht, boottripjes gemaakt in Seward, en in Valdez naar de gletsjer geweest. We zagen otters,  zeeleeuwen, zeearenden en berggeiten. Inmiddels zijn we via Tok, Whitehors en Watsonlake Canada in Steward aan gekomen. Hier kan je weer even de grens over van de USA in om Grizzly-beren zien die in de rivier zalm vangen. Helaas was er maar één beer, maar die maakte er wel een vermakelijke show toen hij aan het vissen sloeg.

Echte pech is ons tot nu toe bespaard gebleven maar we kregen hier wel een lekke band. Een stukje steen bleek door het loopvlak van de band gegaan te zijn. Na reparatie ging het weer verder en kwamen we een Nederlandse fietser tegen, die fietst van Alaska naar Patagonië in Argentinië. Bijzonder! Het wordt al koud in deze streken en we besluiten verder te reizen naar het zuiden.We hebben Canada verlaten via Jasper de Icefield Parcway naar Banff en Calgary. In Calgary wat onderhoud laten doen aan de auto. Via Montana,  Idoa, Washington en Oregon naar de Pacific kust gereden. Overnachten is geen probleem, vaak doen we dat (gratis) bij Casino’s of grote parkings van de Walmart. Verder zijn er de Provinciale/State Parken waar we voor $20 a $30 per dag kunnen staan en vaak op heel mooie plekjes. We genieten van de prachtige landschappen, de bijzondere natuur en de mensen en dieren. Confronterend: we komen ook veel dakloze mensen tegen die door omstandigheden in hun auto moeten leven. Langs de Pacific kust via Hwy no:1 zakten we af naar San Francisco voor een bezoek aan de Golden Gate bridge, Pier no:39 en het beroemde trammetje van San Francisco.

Ten zuiden van San Francisco naar Monterey waar een bijzonder Aquarium is met o.a. een kelpwoud. In tien dagen reden we een grote cirkel via Yosemite National Parc,  Death Valley en Sequoia National Parc. Vooral Death Valley en Sequoia National Parc waren boven verwachting mooi. Death Valley met zijn zoutmeer op 85 meter onder zeeniveau, om er te komen moet je eerst over een bergrug van +/- 2000 meter. En dan Sequoia National Parc met zijn reuzebomen van wel 2200 jaar oud.  We overnachten bij een stuwmeer ten noorden van Fresno om de dag erop weer terug naar Monterey te rijden, en daar onder andere weer naar de Monarchvlinders te gaan kijken die daar nu massaal in een park aanwezig zijn op hun trek naar het zuiden. Daarna zakken we af langs de kust naar Los Angeles, San Diego en Joshua National Parc. Via de Mojave woestijn gaan we naar Las Vegas, doen de camper daar in de stalling en komen de maanden december en januari naar huis.

Daarna zullen we onze reis weer vervolgen door het zuiden en oosten van Noord-Amerika.

Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!