Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort

UW REISLEIDER: MICHEL ALBREGTS

Twintig jaar geleden ontstonden mijn eerste gesprekken met het Volkswagen Campercentrum in Amersfoort, de officiële Nederlandse dealer van Volkswagen Campers. We spraken over een grote reis door Zuid- en Noord-Amerika voor hun klanten, met louter Volkswagen Campers. Als reisleider reed ik uiteindelijk in 2010, met tien California’s, de epische PanAmericana; In zes maanden van het zuiden van Argentinië naar de Verenigde Staten! Een geweldige en onvergetelijke ervaring.

Op dezelfde manier boden we een avontuurlijke camperreis naar Marokko aan die in 2013 voor het eerst werd gereden. En nog steeds zit deze populaire reis in ons programma. Kleinschalig, intiem en georganiseerd dóór een camperliefhebber, vóór camperliefhebbers.

Inmiddels zijn er veel meer bestemmingen in ons reisprogramma opgenomen. Vooral binnen Europa maar u komt met ons toch op plekken die u individueel niet zo snel zult ontdekken. Deze reizen worden door mij uitgezocht, voorbereid en persoonlijk begeleid. U kunt daardoor extra genieten van de reis, en bij onverhoopte technische problemen of andere calamiteiten is er voldoende kennis aanwezig om deze ter plaatse op te lossen.

reisleide campercentrum nederland

Mijn eerste camper

Dat reizen en Volkswagen Campers uitstekend samengaan, ontdekte ik in de winter van 1989. Van het verdiende geld van mijn zaterdagbaantje kocht ik op mijn 19e mijn eerste Volkswagen Camper T2 uit 1974, die nog steeds in mijn bezit is. Samen met een schoolvriend toerde ik wekenlang door Europa en sindsdien heeft het reisvirus mij gegrepen en niet meer losgelaten. Dienstplicht hoefde ik niet te vervullen en zodoende werden voorbereidingen getroffen voor de eerste grote reis van mijn leven: Over land naar Australië!

Mijn reisvirus is behoorlijk besmettelijk!

Michel Albregts

De wereld over

De toenmalig geldende carnet de Passage regels – een soort verplicht paspoort voor de uitvoer van je camper – gooide roet in het eten dus werd de Volkswagen tijdelijk verruild voor een rugzak, waarbij ook de bestemming veranderde. Verdeeld over jaren werden de uithoeken van India tot en met Afrika opgezocht.

Later, toen de regels omtrent het wereldwijd reizen met de auto werden versoepeld, werd alsnog de Volkswagen Camper T2 ingezet voor grote reizen naar vrijwel alle continenten van de wereld. Vanuit Nederland naar Tibet en van Buenos Aires tot Las Vegas. Ook deed ik een reis met een stokoude Volkswagen Kever vanuit Kaapstad naar Angola.

Michel Albregts

Adres
Basicweg 5 a-c
3821 BR Amersfoort

Tel: 033 – 45 30 882
E-mail: info@vwcampers.nl

CONTACT OPNEMEN

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!