Reviews: 4.4 / 5.0
De enige officiële Volkswagen dealer
Eigen werkplaats en showroom 20+ jaar ervaring
4 jaar garantie + onderhoud op een nieuwe California 6.1
Basicweg 5 a-c,
3821 BR Amersfoort
Terug

Wat maakt een Volkswagen Camper zo veilig?

17 november 2021 / Campers
california family camperen

Volkswagen ontwikkelt en bouwt al 20 jaar eigen campers. Net als bij elke andere Volkswagen wordt veiligheid vanaf het eerste camperontwerp meegenomen. Volkswagen heeft ook hier een verantwoordelijkheid te dragen. Dat betekent unieke voorzieningen die bijdragen aan zowel actieve als passieve veiligheid.

Actieve veiligheidsvoorzieningen voorkomen ongelukken, passieve veiligheidsvoorzieningen beschermen u bij een aanrijding.

Actieve veiligheid begint met betrouwbare rijeigenschappen, die uw camper beheersbaar houden, ook in een grensbereik. Volkswagen houdt bijvoorbeeld haar campers zo licht mogelijk. Dat zorgt voor een betere wegligging en een kortere remweg. Let maar eens op de lichte maar toch sterke materialen in het woondeel van de camper. Belangrijk zijn ook de vele systemen en rijassistenten die standaard of als extra op een Volkswagen Camper zitten. Zoals Front Assist met noodstopsysteem, Lane Assist, Blind Spot-Sensor, Rear Traffic Alert, Rear View, Trailer Assist, Parc Assist, Multi Collision Brake, ESP, 4MOTION, Adaptive Cruise enz. deze systemen hebben, vaak ongemerkt voor de berijder, al veel schade en belangrijker: persoonlijk letsel voorkomen. Ook minder belangrijke voorzieningen, zoals parkeersensoren aan achterkant én zijkanten en camera’s met totaalzicht maken het camperen veiliger. Denk ook aan de afwerking van de Volkswagen Campers, met vlakke vloeren en zonder scherpe randjes die ongelukkige struikelpartijen en letsel in de camper voorkomen.

Passieve veiligheid

Passieve veiligheid beschermt de inzittenden als een aanrijding niet te voorkomen is of als u wordt aangereden. Zo wil Volkswagen dat er dat er bij een stevige aanrijding geen interieurdelen door de camper vliegen. Deze zijn daarom stevig aan de carrosserie verankerd in de carrosserie. Zo is bij de Grand California de keukenunit en de koelbox zwaar verankerd. Datzelfde geldt voor de airco-kap op het dak. Met de draaistoelen zijn zeer veel crashtesten gedaan. In de douchecabine is een aluminium verstevigingsprofiel verwerkt, dat zorgt voor versteviging en bovendien een veilige doorgang vormt voor elektrische leidingen. De camperaccu zit onder de motorkap en kan dus geen gassen verspreiden of een projectiel worden bij een aanrijding. Allemaal zaken die veel mensen niet weten maar in geval van een aanrijding heel dierbaar zijn. Ons motto: bezuinig nooit op veiligheid!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

    Wilt u steeds actueel nieuws ontvangen? Meld u dan hieronder aan voor de nieuwsbrief van het Volkswagen Campercentrum.

    Meld u aan voor onze nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte van het laatste nieuws!